Monday, March 29, 2010

Orange & Coffee Melting Moments


Dah terlalu lama aku tak post apa2 kat dalam blog ni. Sejak operate smpi dah kawen, smpi la dh almost sarat ngandung, mmg aku xbukak blog ni. Sementelah pula time raya dl sibuk ngn order, bl dh lps raya penuh ngn event and mcm2 hal lg... baru skg ni ada mood nk menulis balik.

Hari ni aku nk memperkenalkan kuih yg mmg mjadi all time favourite peminat2 kuih raya. Aku pn xtau la nk describe camna rasa kuih ni sbb aku kureng gemar sket mkn kuih raya (buat xpa la hehehe...). tapi time raya mmg xmenang tgn dok mbuat kuih ni. Smpi bengkak2 tgn aku dibuatnya.
Ada orang panggil biskut ni Orange & Coffee Kisses tapi aku tukar nama. Xmo lah dok guna nama yang sama ngn org len guna. Aku guna Melting Moments sbb bl kita mkn biskut ni, kita leh rasa dia mencair dlm mulut kita. Itu bkn aku ckp, itu customer aku yg cakap. Biskut ni dikatupkan dua dan ditengah2 tu ada krim bperisa orange atau coffee.

Ada 2 flavour; Orange dan Coffee. 1 balang ada lebih kurang 56bj dan harga untuk sebalang RM28.00. Nak buat biskut ni selalunya aku ikut mood gak. Sebab klu xda kakitangan yang menolong, nak wat byk2 balang tu sorang2, mmg meraung gak la aku dibuatnya. Klu setakat bawah dr 5 balang tu boleh lagi la consider tapi selalunya aku akan mintak customer confirm seminggu lebih awal sbb ada a few process untuk buat biskut ni.
Kalau berminat nak order, tinggalkan jejak ziarah di ruangan komen.

Wassalam

Tarian Pena,
Nashya Ariff

3 comments:

  1. ada resipi biskut ni tk...mcm sedap je...nk try klu blh...

    ReplyDelete
  2. Saya nak order oren kisses .mcmmana nak ctc?

    ReplyDelete
  3. Can you pls pm me at this number 0132217752. Would like to order this.

    ReplyDelete